Wednesday, July 14, 2010

...aldrig ätit Halloumi


Det är rätt! Jag har aldrig ätit grillad halloumi eller i någon annan form heller för den delen...

Varför har det blivit så "hett" i Sverige kan man ju undra. Det var gott! Hittar recept på sallader och skivad grillad Halloumi. Undrar vad fett värdet är, egentligen? Det ger en liten märklig känsla på tänderna. Vi fick det hos AnetteW's på hennes landställe på havsklipporna i Sorunda. Alla svenskar verkar ha ätit grillad osten i fler år, nästan så man är trött på det. En sommar plåga kanske, undrar vad det egentligen ersätter? Är det så att man tar Halloumi istället för kyckling, kött eller fisk..? ...eller är det så att det är en lunch-lösning, som rödbetor med fårost och valnötter...?

Jag googlade lite och hittar att osten är från Cypern och är extra bra att grilla eftersom den har en mycket högre värmetolerans som gör den helt klart vinnare till att grillas. Det står på Suidoo.com att man under varma månader gärna serveras halloumi med en skiva saftig vattenmelon som tillsammans ger en härlig smak.

Jaha!
Jo jag gillade det och är sugen på att grilla det igen. Ska ta hand om Anette's hundar i början av augusti och jag tror vi grillar det igen eftersom de ha en gasgrill. Är det något som jag saknar så är det grillen. Visst kan man köra kol men, det är ju så himla enkelt att köra med gas.

No comments:

Post a Comment