Saturday, July 18, 2009

Joar gör Thaikäk - Mums!


Kanske smakade soppan ännu bättre för att vi hade haft lite vänner över på middag och ett och annat glas vin slank ner, faktist en väldigt god Chardonnay från De Loach Vineyards i Napa Valley. Thai Noodle Soppan var enkel och inspirerad av de mest kända Thailändska smakerna, chilipeppar, vitlök, spiskummin, basilika, ingefära, basilika. Han fräste lite vanlig lök, squash, vitlök tillsammans med två hackade chilipeppar hällde på kryddorna och hällde över vattnet, en vegetarisk buljong kub och en "kub" persilja. Det kokade upp han lade i nudlarna en minut - ba-bing! Super gott och en (lagom) het smak.
Vi gjorde om den till middag och lade då till stora räkor, scampi säger man nog i Europa. Jag rensade och koka dem i vanligt vatten med "Old Bay" spices. Det blev skit gott!!

No comments:

Post a Comment