Monday, October 19, 2009

Gamla Stan, lägenhetsinspektion och nyckelöverlämning

Idag hade jag stora ambitioner att vi, Björn, Joar och jag, skulle ta oss till Hornsgatan 124 och kolla in läget och boka besök med studievägledningen via Studerar-i-Sverige. Innan vi vaknat, käkat frukost och duschat, och gått med alla hundar var klockan efter 13. Ove körde oss till bussen (676 till Tekniska Högskolan) vid Brottby Trafikplats (fint och ordentligt det klingar). Snopet kom bussen efter några minuter och vi var inne i stan, vid Östra Station efter 25 minuter och 3 stämplingar var. Hur enkelt som helst.

Vi tog en fika/lunch på Sture Konditori vid Humlegårdsgatan och Karlavägen. Jag tog en gudomlig gulash-soppa medan barene tog latte med en mumsig ost-, och skink baguette och avslutade med en Budapest-stubbe. Vilka bröd, limpor och bakverk det finns i Sverige. Vet resten av världen om det..? Ja att vi är så bra på fika och baka..?

Såå kom vi fram nu ra'..?
Nope.. Toby ringde när vi fikat klart och var på väg mot slottet så det bidde inget besök på studievägledningen. Men hajjar du vilken plats vi ska bo på. Lägenheten i Gamla Stan blir och är helt suverän. Vissa rum tedde sig mindre än vad jag uppfattat av fotona och andra var mycket större, så i slutet gick det på ett ut. Tre trappor upp i slitna steg, ingen hiss. Hur ska vi få upp väskorna? Nu har vi nycklarna - Det blir perfekt.

Väl hemma igen så hade Ove fixat riktigt tunnbröd, potatismos, goda korvar, räksallad och rostad lök. MUMS!!

No comments:

Post a Comment