Sunday, August 15, 2010

Hasbullar istället för lunch...

Receptet löd "farmors supergoda hastbillar", taget från tasteline.se
5 dl  vetemjöl
1,5 dl  mjölk
2 tsk  bakpulver
1 st  ägg
100 gram  margarin
2 tsk  kardemumma
1 dl  strösocker

Tillagning

Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i degbunke.
Finfördela matfettet med fingertopparna till en grynig massa. Rör sist ned ägget och mjölken litet i taget och lägg sedan med matsked ut små toppar av smeten på smörjd plåt.

Grädda i ugn 
220°C
8-10 min

1 comment:

  1. ja just det bullarna blev goda. Sedan vi kom har jag bakat väldigt lite men idag hade jag helt otroligt alla ingredienser hemma. Vilken lättnad. Det var ju inte så mycket som behövdes, men när man ständigt saknar något tröttnar man på att göra något. Men faktum är ju att vi alltid kan kvista ner till närmaste Coop eller nu T-Jarlen, som har öppet lite hur som helst.

    Gott blev det. Alla är nöjda och drar sig tillbaka till sina rum igen för att hinna med allt som ska göras innan måndags jobbet börjar igen.

    ReplyDelete